Hop & Stork


Hop & Stork, een prachtige koffiewinkel met een open chocolade atelier, waar je kunt meekijken hoe de chocolade wordt verwerkt! en je kan er heerlijke huisgemaakte pralines, breekchocolade en nougat kopen! dan zijn er ook nog 2 proeflokalen waar je echt kan gaan genieten van een mooi kopje koffie met een verrassende patisserie!
Hop & Stork is dit jaar zelfs al voor de 2e keer gekozen tot één van de drie beste koffiezaken van Nederland! kan ook niet anders 🙂 deze zaak is stijlvol, exclusief, kwalitatief, er wordt gewerkt met pure & verse ingrediënten en daar hou ik van!!

waarom de naam Hop & Stork?
nou hier is echt over nagedacht, want baron Hop (de uitvinder van het Haagse hopje) in combinatie met het symbool van Den Haag, de ooievaar (stork in het Engels), verklaart de naam!
weet je trouwens hoe het Haagse Hopje is ontstaan? nou de baron was namelijk verslaafd aan koffie. Het verhaal wil dat hij op een avond zijn kop koffie met suiker en room op de kachel liet staan en de volgende ochtend bleek dat een karamel te zijn geworden. De baron vond die brokken suiker met koffiesmaak erg lekker. Toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman, een bakker, voor hem van die ‘brokken koffie’ te maken. Ze werden al gauw ‘de brokken van baron Hop’ genoemd en kregen in 1880 de naam Haagsche Hopjes 🙂

hoe heb ik Hop & Stork ontdekt?
door mijn grote passie voor de patisserie liep ik al een tijdje met het idee om pralines van witte chocolade met een lavendel creme te maken! daarom was ik op zoek naar een fijne witte chocolade voor mijn pralines en ik wist dat er een nieuwe chocolatier was geopend en ben daar dus voor het eerst naar binnen gegaan… nou, werkelijk waar, deze winkel straalt iets magisch uit en dan de geur van chocolade & koffie (meer hoef ik hier niet aan toe te voegen) het trekt je gewoon naar binnen, of je nou wilt of niet 🙂
Ik kocht de witte chocolade van Callebaut en vanaf toen was ik verkocht! wat is deze chocolade toch fantastisch! als ik ermee werk, verdwijnen er altijd een paar callets in m’n mond, puur voor de smaak 🙂

ik vind het leuk om hier regelmatig even naar binnen te lopen voor een kopje koffie en een fijn stukje patisserie! zo is er elk seizoen ook wel iets moois in de winkel, in de Paasperiode hadden ze echt een reuze ei van chocolade, kroontjes van chocolade, ik zag ook al prachtige chocoladeletters staan voor Sinterklaas (kijk hier voor mijn artikel op mijn blog over de workshop welke ik bij Hop & Stork heb gevolgd) en kijk dit dan…

dit is toch prachtig? zou er zo mee weglopen 🙂

of deze?

een luxe Sinterklaas cadeautje?

de bonbons zijn werkelijk waar overheerlijk, in prachtige combinaties!! zoals kers/vanille, vlierbloesem/roos, vijg/citroen, en zelfs een bonbon met de beroemde Haagse hopjes!

de patisserie van de dag!

en bij elk kopje koffie krijg je zo’n luchtige chocolademousse met een bonbon, hoe bedoel je… verwennerij!?

dit stukje patisserie heb ik natuurlijk compleet geanalyseerd… hoe smaken de biscuitlaagjes, hoe is de structuur, hoe is de complete smaakbeleving? gewoon perfect!

breekchocolade vol met heerlijke nootjes of gevriesdroogd fruit ❤

trouwens, er is gebleken dat we nog té weinig chocolade eten hier in Nederland, in vergelijking met andere landen om ons heen 🙂 dus dat we vaker een genietmoment moeten ervaren, is wel duidelijk! vooral bij dit soort prachtige zaakjes, waar de hoge kwaliteit echt bovenaan staat, want dat proef en merk je meteen!!

ben je nog nooit bij Hop & Stork geweest, trakteer jezelf dan eens op een bezoekje (midden in het centrum van Den Haag) of kijk op hun site!! gegarandeerd dat je terug blijft komen 🙂

 

One thought on “Hop & Stork

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s