Patisserie de Rouw

patisserie de Rouw

prachtige creaties, perfecte smaakcombinaties, exclusief assortiment patisserie & bonbons en nog veel meer, dat is Patisserie de Rouw!!

bij deze patisserie wordt echt op top niveau gewerkt, met liefde en passie voor het vak! ze gaan mee met de laatste trends en ontwikkelingen op patisseriegebied en ze maken alles zelf met kwalitatief zeer goede producten, daarom bestaat deze patisserie ook al meer dan 50 jaar!

de Rouw is ook al voor de vierde keer uitgeroepen tot beste patisserie van Nederland en Arthur de Rouw is als enige Nederlandse Patissier lid van Relais Desserts, een organisatie met alleen de beste patissiers van de wereld, dat zegt allemaal meer dan genoeg!
maar dat is nog niet alles, want zelfs de Franse top patissier Pierre Hermé, heeft deze patisserie een aantal jaar geleden bezocht. Een hele eer natuurlijk dat deze bijzondere man hier inspiratie komt opdoen! bekijk hier het filmpje!

ik vind het prachtig om te zien dat er zo’n mooie patisserie bestaat in Nederland! want die zijn echt zeldzaam, helaas… want wat is er nou mooier om een verwenmoment voor jezelf te hebben met een fijn stukje patisserie, dat is echt genieten! ik heb ze trouwens al de tip gegeven voor een 2e vestiging 🙂 ergens in de Randstad?

wandelend door de straatjes van Vught, stond daar een mooi strak hoekgebouw, kan niet missen… dit moest hem zijn 🙂

de trotse eigenaren!

de winkel ziet er echt in één woord fantastisch uit! bij binnenkomst komt je de zoete karamel/koffiegeur tegemoet en kijk je echt je ogen uit… een winkel met kunstwerken aan taartjes en gebakjes, echt zooo mooi! wat mij gelijk opviel, waren de prachtige zelfgemaakte decoraties op de Franse gebakjes, allemaal stuk voor stuk uniek!

de winkel is zo ingericht dat je in het midden een prachtig aanbod van de patisserie hebt en eromheen staan al ingepakte koekjes, schuimpjes, macarons, bonbons en nog veel meer!! je zou eigenlijk niet weten, waar eerst te beginnen 🙂

hier zie je de Nederlandse gebakjes, waaronder fruitschelpjes, appelpunten en de specialiteit van het huis, de nougatine gebakjes… en die zijn echt zo bijzonder lekker!!

en hier zijn dan de Franse gebakjes! toch echt mijn favoriet, de kleine kunstwerkjes

en elk gebakje, heeft ook z’n grotere broer, de prachtige taarten!

serieus, als je in deze winkel komt, kan je echt niet kiezen wat je mee zou nemen! er is zoveel moois en lekkers

deze hartbonbons zou ik echt iedereen aanraden, wat waren deze lekker! er zit een heerlijke crunchy hazelnootvulling in verstopt

natuurlijk zijn er ook macarons in diverse smaken en dan deze mini mergpijpjes, heel schattig!

wat het mooie van deze winkel is, is dat je ook mee kan kijken in het atelier… en een patissier is eigenlijk gewoon een kunstenaar, maar dan voor de zoete creaties ❤

“zoals een schilder met zijn ogen half dicht zijn schilderij keurt, zo keuren de patissiers hun producten tot in de details”

de prachtige decoratie van witte chocolade, bespoten met goud…

en zo kwam ik dan thuis… na een treinreis van 1,5 uur naar Den Haag, hadden alles gebakjes het gelukkig overleefd 🙂 als de mensen tegenover me in de trein hadden geweten wat er in de mooie tas zat…

de verpakking & design vind ik echt prachtig, heel speels maar tegelijk ook chique!

in het bonbons assortiment zaten mooie smaakjes, ik heb munt geproefd, gedroogde vijg, hazelnoot, karamel

een grote roze macaron, gevuld met 2 heerlijke cremes tussen de verse frambozen, heel fris & fruitig vond ik deze!

het skigebakje met een kersenvulling op een vlaaibodem, afgewerkt met knapperige meringueschuim…

dit cassisgebakje had zo’n mooie mousse… een prachtige dieppaarse/rode kleur & een friszure smaak van de bessen, en dan bovenop een erg lekkere vanille marshmallow (die was ook erg lekker trouwens…)

een bijzonder gebakje met een advocaatcreme, chocolademousse en een karamelglazuur…

… met een prachtige decoratie!

dit gebakje trekt ook alle aandacht door het mooie sinaasappeltje 🙂

en dan dit bosfruit schelpje, wat heb ik hiervan genoten!! vers bladerdeeg, met nog verser fruit en dan een romige creme in het midden…

ik kan alleen nog maar zeggen, dat dit een patisserie is, zoals een hoogwaardige patisserie hoort te zijn (punt)

One thought on “Patisserie de Rouw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s