Huize van Wely

Taartje Marina 4 (1).jpg

een nieuw taartje ontwerpen voor Huize van Wely, welke vervolgens de hele maand maart verkocht zal worden in al hun vestigingen. Ik zag de oproep voorbij komen op facebook en ik doe graag mee aan deze wedstrijd!
het taartje mag maximaal 5 smaken bevatten en er zit geen thema aan vast, helemaal super! en ik had voor Kerst al kleine rozen vanille desserttaartjes gemaakt, die echt heel mooi bij deze wedstrijd passen. Ook omdat je niet vaak een taartje met een bloemensmaak ziet, maakt het dan ook zo bijzonder. De combinatie van vanillemousse, frambozencoulis en een rozenganache, laten je echt even wegdromen bij elke hap 🙂
het taartje straalt iets moois uit, het maakt je echt nieuwsgierig hoe het smaakt en hoe de binnenkant eruit ziet!

ik had mijn foto’s en het recept ingestuurd en ik werd geselecteerd met nog 4 andere kandidaten. En zo gingen we een dagje met z’n vijven, samen met de patissiers van Huize van Wely, aan de slag om ons taartje helemaal perfect te maken! en het mooiste taartje wint natuurlijk…

in de winkel werd ik opgehaald en in het atelier rondgeleid door pastry chef Robin Hoedjes. En hij is niet zomaar een pastry chef, maar erg bekend binnen de patisserie wereld en is 2 jaar geleden al verkozen tot beste patissier van Nederland! nu wist ik al wie hij was, omdat ik hem al op social media ‘volg’, en dan staat ie opeens voor me, leuk!! en heeft me ook nog geholpen met mijn taartje 😉

16716173_1359127244143689_3766471349331765717_o

de meeste van jullie kennen Huize van Wely waarschijnlijk wel, maar voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben. Huize van Wely is een luxe patisserie huis die al sinds 1922 bestaat, met een hoofdvestiging in Noordwijk en nog 3 andere vestigingen in Nederland en zelfs nog 2 in Jakarta. Alles wordt hier met de hand gemaakt, van bonbons tot desserttaarten, zonder gebruik van enige kunstmatige toevoegingen, dus alleen met de allerbeste ingrediënten! en zo hoort het ook, vind ik, want alleen daarmee onderscheid je je in kwaliteit en exclusiviteit.

Wat mij als eerste opviel bij binnenkomst van de winkel, was het enorme aanbod van bonbons, truffels en bouchees, in veel verschillende smaken. Je verdwaalt echt letterlijk tussen al het lekkers, want hier heb je echt even de tijd nodig om langs al die gebakjes, taartjes, bonbons, koekjes te lopen, en dan uiteindelijk je keuze te maken! als dat lukt tenminste 😉
en trouwens, bij het Conservatorium hotel in Amsterdam kun je nu ook genieten van de heerlijke taartjes, eclairs en bonbons van Huize van Wely, voor bij een kopje koffie!

IMG_8683.JPGfoto 008.jpg

en zo begon één ieder aan zijn wedstrijd taartje…

foto 001.jpg

m’n pistache financier is gebakken, en de frambozencoulis heb ik verdeeld over de mooie joconde biscuit

IMG_7683 (1).jpg

de pistache financier leg ik hier lichtjes in de vanillemousse, en m’n desserttaartje kan de vriezer in!

foto 015.jpg

en dan komt het mooie werk, het taartje overgieten met een glacage

IMG_8673.JPGIMG_8670.JPGfoto 013.jpg

dan de decoratie van rozenblaadjes, gekrulde witte chocolade en glinster hagelslag

foto 080.jpg

stukje kunst 😉

foto 030.jpgfoto 168.jpg

het taartje bestaat uit een:
pistache financier – rozenganache – laagje vanillemousse
joconde biscuit – frambozencoulis – vanillemousse – roze glacage

foto 022.jpg

zijn ze niet mooi??

mijn taartje was klaar voor het belangrijke moment! de beoordeling van de jury
(Joost Rotteveel & Robin Hoedjes), maar eerst nog even wachten op de andere kandidaten die nog bezig waren met de decoratie…

nu had ik even de tijd om een paar foto’s te maken van een ‘geheim’ plekje welke ik had ontdekt ergens in het atelier 🙂 allemaal ontwerpen van Robin Hoedjes, van desserttaartjes tot prachtige bonbons

foto 038.jpg

collectie paaseieren

foto 037.jpg

ik ben zo benieuwd wat voor een vulling hierin zit?!

foto 034.jpgfoto 036.jpg

zo strak, perfect, kleurrijk en mooi allemaal!!

foto 039.jpg

en nu weer snel terug naar de wedstrijd taartjes 🙂

IMG_8657.JPG

daar gaat mijn taartje dan… spannend!!!

IMG_7826 (1).jpgIMG_8649.JPG

het proefmoment 😉

IMG_8659.JPG

dit was het winnende taartje, ook heel mooi!

IMG_7853.jpg

ik ben als 2e geëindigd, en had natuurlijk heel graag mijn taartje bij Huize van Wely zien staan. Er werd niet alleen beoordeeld op het uiterlijk en de smaak, maar ook op de verkoopbaarheid… en misschien als het zonnetje vaker gaat schijnen en de bloesems langzaam uitkomen… dat de mensen ook meer op zoek gaan naar een luchtig bloemig taartje, en mijn taartje dan alsnog bij Huize van Wely te verkrijgen is! 😉

Bedankt Huize van Wely voor deze mooie en bijzondere dag!!

 

* niet alle foto’s zijn door mij gemaakt, maar ook door Colette Bader (Huize van Wely) &
Mee-lin Dawson (één van de 5 wedstrijd kandidaten, zie hier de link voor haar site)