Macarons workshop Hidde de Brabander


Macarons, als er één stukje patisserie zo elegant, stoer, mooi en perfect is, is het wel dit kleine koekje!

sinds ik mijn enorme passie voor de patisserie heb ontwikkeld, vond ik de macaron gelijk al zo bijzonder! juist door de diversiteit in smaken en kleuren, blijft het gewoon een prachtig koekje!

dat is misschien ook wel de reden dat ik de macarons al zo vaak heb proberen te maken, maar het resulteerde (bijna) altijd in gebarsten macarons of dat ze geen ‘voetje’ kregen… maar ik moest en zou het leren, hoe dan ook 🙂

voor mij dus genoeg redenen om het nu serieus aan te pakken 🙂 en als er iemand is die dat kan leren is het Hidde de Brabander wel! ken je Hidde nog niet (ook wel patisserie god van Nederland genoemd!), nou ik kan je vertellen dat hij geweldig veel patisserie ervaring heeft en ook zijn eigen nougat smaken heeft ontwikkeld, kon niet wachten om naar de workshop te gaan!

we werden ontvangen met de meest geweldige nougat die ik ooit heb geproefd!! zo zacht & smeuïg en wat mij gelijk opviel is dat de amandelen zo ontzettend knapperig waren! dit is echt een ware traktatie!! bestel ze hier, want dit moet je echt een keer geproefd hebben!!!

ok, nu pure concentratie voor de theorie uitleg over de macarons (met naast je een dikke plak nougat…)
ik moet zeggen dat ik het een erg duidelijke uitleg vond, want de macarons vergen de juiste techniek en precisie, en als je deze belangrijke basis leert, heb je voldoende kennis om zelf met de macarons aan de slag te gaan!

daarna gingen we over naar het praktijkgedeelte 🙂 in het atelier (ik zie patisserie als kunst, vandaar atelier) maakte we een grote hoeveelheid meringue, dat was echt prachtig om te zien! ik zou zo in die mooie en glanzende meringue willen duiken, het leek wel een grote zachte wolk 🙂

wist je trouwens dat:

  • de macarons in 1862 werd uitgevonden door Laduree in Parijs?
  • Pierre Hermé een stap verder ging in de macaronwereld, door zelf de meest bijzondere smaakcombinaties te ontwikkelen en trouwens zelf ook heeft gewerkt bij Laduree?
  • een macaron zacht en smeuïg van binnen en knapperig van buiten moet zijn?
  • het belangrijk is de juiste balans in smaken te vinden voor de perfecte macaron?
  • je de macarons het beste kan kleuren met poederkleurstof?

oooh jee, als dat maar weer goed gaat… het beslag niet té lang doorslaan, anders wordt het té vloeibaar… maar ik had de juiste consistentie!

klaar om in de oven geschoven te worden… zouden ze nu eindelijk een keer gaan lukken?!

wat denken jullie??

dit zijn toch echt perfect gelukte macarons!!!! niet één is er gebarsten en hebben allemaal prachtige ‘voetjes’ gekregen! ik kan het niet geloven 🙂

… had net een gat in de lucht gesprongen hoe blij ik was met mijn gelukte macarons, dankzij Hidde!!

en iedereen was blij met het resultaat!!

kon nu niet wachten om ze de volgende dag te vullen met mijn heerlijke creme ❤

dit zijn ze dan, mijn macarons!! ik vind ze prachtig ❤ en zo fotogeniek!

ben je ook zo dol op macarons en zou je ze graag eens zelf willen maken? twijfel je of je een workshop zal nemen bij Hidde, ik zeg, gelijk doen!!!!! het is niet zomaar een workshop, je krijgt echt goede technieken toegewezen en dat is het allerbelangrijkste voor de perfecte macaron!!

ooh ja, om het jullie helemaal lekker te maken 🙂 Hidde lanceert zijn eerste Patisserie boek in mei, welke je alvast kan bestellen op zijn site! het boek wil ik natuurlijk ook erg graag hebben!!